A A A K K K
людям із порушенням зору
Нетішинський міський краєзнавчий музей

Мистецтво єднання

Дата: 05.04.2024 11:13
Кількість переглядів: 19

«Мистецтво єднання!»

Єднання - те, що у сучасних реаліях так необхідно кожному з нас.

«Мистецтво єднання» - виставка робіт, створених людьми, різними за віком, статусом  та професіями, яких об’єднала  любов  до мистецтва. Презентація виставки відбулася 3 квітня у виставково-лекційній залі музею.

Група образотворчого мистецтва для старших учнів, що діє на засадах самоокупності у МШ «Нетішинська художня школа» була утворена у 2018 році. Незмінним викладачем залишається Алла Миколаївна Макарик. Група зібрала людей віком від 20 до 70 років. Всіх їх об’єднало бажання творити.

У січні 2020 року в Палаці культури м.Нетішина була проведена перша виставка робіт учасниць групи.

На виставці «Мистецтво єднання» представлені роботи дванадцяти учасниць (всього у групі займається п’ятнадцять), виконані у різних техніках і жанрах (пейзажі, портрети, аніме, натюрморти та ін., виконані акрилом, гуашшю, аквареллю, олівцем) .

Ряд робіт відвідувачі можуть придбати для власних колекцій. Всі виручені кошти будуть спрямовані на допомогу ЗСУ.

На захід зібрались автори, представники закладів культури та освіти міста. З теплими вітальними словами до учасників виставки звернулись директорка МШ «Нетішинська художня школа» Інна Степаненко, директор МШ «Нетішинська школа мистецтв»  Юрій Галібін, директорка Будинку дитячої творчості Оксана Борковьска, незмінна вчителька і керівниця групи Алла Макарик. Мали можливість презентувати себе та свої роботи присутні на заході авторки.

Чудовим музичним подарунком став виступ учня МШ «Нетішинська школа мистецтв» (клас віолончелі) Артьома Глушка (вчитель: Ірина Франко, концертмейстер:Ольга Захарова). Він виконав твори: М.Лисенко «Елегія»  та О. Соловйова  “Повернися живим».

Представлена виставка вкотре доводить: вчитися можна у будь-якому віці, а мистецтво дійсно здатне об’єднувати.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора